Satoshi Nakamoto heeft meer dan 1,1 miljoen BTC’s gedolven, rapport

Een recent rapport onthulde dat de mysterieuze maker van de bitcoin, Satoshi Nakamoto, 10,9 miljard dollar aan BTC heeft gedolven om het netwerk te beveiligen.

Een recent rapport van Whale Alert werpt licht op het BTC-reservaat van zijn maker Satoshi Nakamoto. Uit het rapport blijkt dat de mijnwerker „Patoshi“ tijdens de eerste dagen van het netwerk 1.125.150 BTC heeft gedolven om de blokketen te beschermen tegen een aanval van 51 procent.

De mijnwerker Patoshi

Whale Alert beoordeelde en analyseerde de bevindingen van de onafhankelijke onderzoeker Sergio Lerner. Lerner ontdekte een vreemd patroon dat suggereerde dat één enkele mijnbouwonderneming het grootste deel van de vroege Bitcoin-mijnbouw had uitgevoerd door middel van een aangepaste mijnsoftware. Lerner bedacht de term Patoshi-mijnwerker om dit individu te definiëren.

In de bovenstaande afbeelding staan de diagonale lijnen voor blokken die door mensen zijn ontgonnen via de openbaar gemaakte Bitcoin Evolution-software. Aan de andere kant werden de rechte lijnen achtergelaten omdat „de mijnwerker de extranonce tijdens zijn eigen mijnbouwproces of elke keer dat er een nieuw blok op het netwerk wordt gedolven, heeft vergroot“.

Satoshi Nakamoto

Whale Alert bevestigde dat Patoshi de Bitcoin-maker is, aangezien de blokken die hij ontgint de eerste Bitcoin-transactie bevatten die naar Hall Finney werd gestuurd.

In het rapport werd geschat dat Satoshi 48 computers gebruikte voor de mijnbouwactiviteiten, terwijl er misschien meer stand-by waren om het netwerk te beschermen voor het geval er een 51 procent aanval zou plaatsvinden.

Dit werd waarschijnlijk gedaan om het netwerk te beschermen tegen een aanval, omdat Satoshi hierdoor 60 procent van de hashrate van het netwerk kon controleren. Naarmate meer mijnwerkers zich bij het netwerk aansloten, paste Satoshi zijn activiteit echter aan.

De identiteit van de man die bekend staat als Satoshi Nakamoto is echter nog steeds niet bekend, en het is onduidelijk of hij zijn Bitcoin in de toekomst zal verkopen.